Tuesday, 25 December 2012


LANGKAH PERTAMA UNTUK MULA

BUKA AKAUN PAYPAL
.

Sekarang makin mudah nak daftar akaun paypal sebab dah banyak bank  bekerjasama dengan paypal ni antaranya Maybank, RHB dan Public bank. Dan rasanya, menggunakan kad debit lebih selamat dari kad kredit. Dan paling best, paypal turut menggunakan matawan Ringgit Malaysia (MYR).


Apa itu PayPal?
PayPal adalah salah satu alat pembayaran menggunakan internet untuk membuat pembelian online atau menerima duit. PayPal banyak digunakan untuk urusan jual-beli dan dijamin selamat. Selamat yang dimaksudkan adalah tanpa perlu mendedahkan nombor kad kredit atau maklumat kewangan kita.

Kelebihan menggunakan PayPal
  • Cepat - pembayaran dibuat serta-merta 
  • Privasi - PayPal tidak mendedahkan maklumat kewangan kepada penjual. 
  • Global - PayPal diterima hampir kesemua negara di dunia ini, ia juga boleh digunakan untuk membuat bayaran pada peringkat tempatan ataupun antarabangsa. 
  • Mudah - Menghantar wang / Membuat pembayaran dengan hanya berberapa klik sahaja. 
  • Dipercayai - Mengetuai dalam industi membasmi penipuan kad kredit dalam menjaga keselamatan data pelanggan. 
  • Keberkesanan - Ianya adalah percuma untuk menghantar wang, dan PayPal sesuai digunakan untuk pelbagai jenis perniagaan.



CARA DAFTAR PAYPAL

Pastikan anda ada debit kad Maybank yang sah (kad ATM yang ada gambar cherry) dan boleh check secara online. Kalau tak daftar online tu, rasanya susah sikit la nak buat. Untuk debit kad bank yang lain, anda perlu pastikan cara setting dengan bank masing-masing. Sebab lain bank, lain cara settingnya. 

1. Buka link http://www.paypal.com dan klik sign up.


2. Bila dah klik sign up, akan keluar gambar seperti dibawah. Jangan lupa pilih negara dan klik 'get started' kat bahagian 'premier'. 

 3. Lepas tu, isi la form yang keluar dengan maklumat yang betul yer. Untuk bahagian nama, Jika nama anda ada 3 suku kata, contoh : Nur Alya Adriana, isi macam biasa.. Tapi jika nama anda cuma 2 suku kata, contoh: Nur Alya, isikan 'first name' dengan Nur dan 'last name' dengan Alya. Biarkan middle name kosong.

4. Bila dah isi form, klik 'agreed and get started'. Bila sampai tahap ni, akan keluar gambar seperti di bawah.
5. Apa yang perlu anda buat, hold dulu. Kemudian anda log in Maybank2u guna tab yang baru dan secara auto, akan keluar gambar seperti di bawah. Lepas tu jangan segan silu untuk kik 'Maybankard Secure Online Shopping Registration' di bahagian yang saya bulatkan itu.


6. Isi la apa-apa yang patut kat kat form bawah ni. Lepas tu klik save. Dan kembali pada laman paypal tadi.. Untuk halaman paypal yang hold tadi, boleh la di isi kad number yang ada di bahagian depan kad ATM, expired date dan CSC. Apa itu CSC, nanti klik sendiri kat 'what's this?'. Settle semua, klik continue.


7.Pada tahap ni PayPal akan potong RM10 dari akaun Maybank untuk pastikan no kad yang dimasukkan tadi adalah milik sendiri dan bukan orang lain, selepas debit kad confirm, PayPal akan kembalikan RM10 tersebut ke dalam akaun PayPal.

8. Biasanya, untuk confirmkan debit kad tersebut akan mengambil masa 2 ke 30 hari. Ikut statement bank. Kalau maybank 2 hari  dan boleh check terus secara online tanpa perlu tunggu statement sampai rumah.

9. Cara nak confirmkan debit kad, log in akaun PayPal kemudian klik'confirm debit card'  dan masukkan 4 angka rahsia. Dari mana nak dapatkan 4 angka rahsia tu?? Ok, 4 angka tu boleh dapatkan di statement maybank.

10. kena log in dulu maybank2u. Lepas tu, klik 'accounts and banking'kat tab menu. Dan seterusnya klik 'wadiah saving account'. Kemudian akan keluar gambar macam kat bawah ni.

11. Sila la klik 'debit card history', macam saya tunjuk kat atas tu. Akhir sekali akan keluar statement. So, kat mana nak ambil 4 angka tu?? Ambil selepas perkataan 'SALE PP XXXX'. Kemudian masukkan angka tu kat bahagian kotak untuk confirm debit kad di akaun paypal yang kita buka tadi, terus save dan boleh shopping guna akaun paypal atau membuat urusniaga lain. 

LANGKAH KEDUA ANDA 

PERLU MELABUR.

OK,saya tidak mahu membuang anda,
Saya hanya ingin berkongsi bagaimana saya membuat keuntungan dalam pelaburan copytrader. Untuk trade forex banyak masa yang diperlukan untuk buat analisis setiap hari. Tapi bagaimana pula dengan orang yang berkerja seperti kita? CopyTrader selesaikan masalah itu. CopyTrader menyediakan peluang untuk membuat  keuntungan dalam perdagangan Forex dengan meniru GURU-GURU FOREX yang membuat wang setiap hari. Kita hanya meniru mereka. Bila mereka beli, kita beli, bila mereka jual kita jual, serta merta. Perhatikan prestasi salah satu GURU FOREX di bawah.


Anda boleh Membuka Akaun Percubaan Percuma Di Sini

Buka Akaun 
    Bagaimana sistem Ini Berjalan?
    Seperti yang diterangkan, ada ramai pakar FOREX antarabangsa  yang anda boleh percayai. Mereka sentiasa peka dengan perubahan currency yang mereka trade.  Dengan memilih pakar yang anda ingin follow, anda dikehendaki masukkan amaun diut yang ditrade oleh mereka. Langkah seterusnya adalah automatik. Biasanya saya buat maksimum trade USD40 dan minimum USD20 melalui kaedah ini. Bila pakar Forex yang anda pilih trade, duit anda pun ditrade sekali.  Kita hanya perlu duduk dan tengok duit kita bergolek masuk. Sekiranya anda ingin cancel trade itu, anda boleh buat dengan serta-merta tanpa sebarang masalah.
    INGAT SEMUANYA ADALAH AUTOMATIK. ANDA TIDAK PERLU PERAH OTAK MEMIKIRKAN MANA YANG TURUN NAIK.
    Anda juga boleh trade secara manual, mengikut kehendak anda. Untuk itu anda boleh perhatikan signal secara instant yang pakar-pakar akan share.
    Bagaimana Deposit Atau withdraw Duit?
    Ia juga menyediakan cara deposit/pengeluaran yang mudah. Anda boleh gunakan sama-ada card credit atau debit dan juga paypal. Guna kredit kad hanya mengambil masa 1 minit dan duit terus masuk kedalam akaun trading kita,gunakan paypal adalah perlu untuk kegunaan masa withdraw dan duit boleh terus masuk ke Maybank atau RHB bank.
    Berapakah Deposit Minimum?
    Cadangan minimum deposit adalah USD100 (RM320).Tetapi jika anda mahukan keuntungan yang reasonable, USD200 (RM640) adalah memadai.  Lepas itu anda boleh memulakan dengan USD100 dan selebihnya disimpan sehingga anda benar-benar yakin dan tahu cara tradingnya. USD100 itu anda pecahkan kepada 2 atau 3 orang pakar trading yang anda boleh pilih kelak.
    JIKA HISTORY DALAM MASA SETAHUN BEST TRADER 97% WIN RATIO..
    MAKNANYA HANYA 3% SAHAJA MEREKA LOSS DALAM MASA ITU..

    contoh trading di etoro








    Langkah untuk menjadi copytrader yang berjaya.
    1. Buka akaun dulu dengan klik link ini >>>> BUKA AKAUN
    Anda dapat perhatikan site seperti di bawah